BaHaGia BeRsAmA MeReKa

Assalamualaikum.
Hey gurls & boys. Sukacita dimaklumkan bahawa aku masih berseronok bersengkang mata menulis entry ini di rumah. Weeeeee. I was able to spend this weekend with my family at home. Sebulan tak balik, terperap je kat UIA Nilai tu. Tak keluar lepak mana-mana pun. Actually, I had planned to go back home last weekend with my sis but then she had a lot of assignment to do. Pity her. Hee~ Sokey. We now managed to be with our parents. Memandangkan aku kurang berduit, so akak aku la jadi sugar mommy aku. Kih3. Tambang bas dia yang bayarkan & sebagai balasan aku belanja dia KFC.

Masa dalam bas, aku n akak lapar sgt so kami pun bukak la kotak comel ayam KFC tu. Errkk, bila buka n makan je orang2 yang duduk dekat2 dengan seat kami semua dah tengok pelik. Alamak.. pakcik, makcik, akak, abang.. Jemput makan sekali meh. Hahah. Lepas makan, aku & kakak terus tidur. Kwang3. Bagus punya anak dara. Pahtu, sedar2, bas dah berhenti kat hentian mana ntah. Aku bukak je mata, tengok2 bas dah almost kosong. Aku & akak je tak turun. Zzzzz.. sambung tidur balik. Pahtu bila dah bising dengan suara orang lain, aku bukak mata balik. Tengok2 semua pakat angkut makanan angkat bas. Kih3, depa lapar rupanya. Aku & akak sedap je tidur kekenyangan.

Jeng3, dah maghrib dah pun masa kami sampai Shahab. Tapi ayah& mak mai jemput kami lewat gak atas sebab2 tertentu. hehe. Dalam kereta mak pun tanya aku, "Awat tak pi shopping dulu sementara tunggu mak?". Aku dengan slumbernya jawab' "Mak, cena nak shopping?? Duit adik tinggal seringgit ja." Haha. Kesian sangat kan kat aku. Miskin sungguh.

Upppss, lupa! Hari aku balik tu ialah hari ulangtahun kelahiran ayah. Aku tak sempat nak kol utk wish so aku wish dalam kereta je bila da sampai Alor Star. Pahtu akak aku pun sibuk la tiru aku wish. Kwang3. Ayah bawak kami makan dekat stadium Alor Star sebab aku dah kebuloq sangat dah. Kesian. Anak sapa la nie??
Oke! Dah kenyang & aku pun ngantok, so terus je balik rumah after makan. Sampai je kat rumah, aku bagi chocolate kat ayah. Konon2, hadiah bufday la tu. Haha. Tak sempat nak beli hadiah lain. Tapi ayah sukaaa.. Siap berebut-rebut dengan mak lagi. Hik3. Comel sangat mak & ayah nie.

Apa2 pun aku hepy sangat la balik rumah weekend ni. Thank akak sebab belanja tambang tiket adik. Hehe. Mak, ayah... Tunggu adik balik nanti pulak yer. I LOVE U ALL SO MUCH!!!




-Entry lambat dipost atas sebab2 tertentu.

0 00 people spread ♥:

Post a Comment