Entry terakhir sebelum balik raya.

Salam Ramadhan semua=)

Huuu.. kawan2 aku mesti masih lena diulit mimpi kat rumah nie. Btol tak??? Mesti btol punya niee. Aku bley agak dah. Haha. Aku nie hah, bukan lena diulit mimpi, tapi tidur tak lena. Aku tidur pun dekat pukul 3pagi dah. Pastu aku terjaga pukul 5 lebih sebab ada orang tu suruh bangun. Kwang3. Hey, orang suruh kejut time Subuh la. Aku ngantok sangat2 so aku sambung la tidur balik. Tidur bangun terjaga, bangun tidur terjaga + mimpi sket2, pukul 7 lebih baru aku bangun. Rasa nak sambung tidur lagi sebab aku masih mengantuk tapi aku takut tidur tak bangun2, satgi kakak aku tak jumpa lak aku kat stesen bas Kajang tu hah. Lagipun aku nak keluar awal sket. Nak pi cari buat tangan bawak balik rumah. Teeheee, anak yang baik ni. Nak pi cari sikit kuih2 raya, nanti tak payah la mak aku susah2 buat banyak2 sangat. Semalam pun dah jenjalan sorang2 kat Nilai Square pahtu pi beli makanan kat kedai makcik. Aku kol mak cakap yg aku duk sorang2 & jalan sorang2 pi Nilai Square, pastu mak tanya, "Tak takut ke jalan sowang2?" Erkk, mak bukan tataw anak mak ni kadang2 terlebih berani & tak takut. Dari kecik dah jalan sowang2 pi sana pi sini. Tapi KADANG2 jela. Muahahhaha. Buktinya, aku rasa macam nak lari pecut bila sorang laki ni terjenguk2 muka aku. Seram betol. Naseb baek aku kat area bazar time tu. Ramai org so tak takut sangat. Aku tak sure laki tu betol ke tak. I mean tak sure dia waras n sihat akalnya or tak sebab laki tu PELIK. Then dekat2 time nak berbuka, mak aku kol balik, "Eh, btol ke duk sorang2 tu?". Aku pun dengan air mata dah bergenang *Tetttt, kantoi nanges*, "Yela, adik duk sorang ni hah". Aku nak nanges tu bkn sebab aku takut tapi sebab memang pesen(fesyen) aku jenis mudah menangis bila cakap phone dengan mak ayah aku. Mak ayah aku tak pernah taw pun sebab aku pandai cover. Keh3. Mak siap ingat aku selsema lagi pahtu suruh makan ubat. Haiyarkkk. Ubat utk org menanges apa yerk??? *Garu kepala sat!*. 

Overall oke jer tidur sorang2 semalam. Siap tidur lena lagi. hehehe. Syiokk maa. Sejuk!! Mcm ada air-cond kat A-3-5 nie. Kipas dah dicuci, exhaust fan dah oke. Fuhhh, memang nikmat lar. Sampaikan dari awal tidur sampai bangun tidur aku guna selimut. Pagi2 terpaksa off exhaust fan pahtu slowkn kipas. Ehh2, cakap pasal sejuk ni, aku terlupa yang aku belum mandi. Teeeheee. Nak chow pi mandi dulu. Satgi nak berangkat pulang ke Kedah dah jam 1.30ptg nie. Doakan keselamatan aku yep.

Akhir kata dari Nurul Syafiqah bt Ramlee, SELAMAT HARI RAYA buat teman2 tercinta, dormate aku budak2 A35 yang comel2 belaka, cikgu2 & lecturer2 yang dah banyak berjasa dekat aku n tak penah penat mengajar aku selama nie. Anda semua adalah yang terbaik pernah hadir dalam hidup aku=). Ampunkan segala salah silap aku yer. 0-0 oke? Thank u very much. I love u all 

RANDOM :)











I will try my best for my twin.
 I love her so much.
Don't ever try to steal her from me.
I'm strong enough today because of her.
I really don't want her to see me like an uninspired person.
May Allah give happiness and bless to her.

SILENCE ALL THE TIME GONNA BE FUN

Diam tak bermakna aku suka atau aku setuju
Diam tak bermakna aku merelakan semua itu
Kadang kala diamku bermakna aku memendam sesuatu
Dan boleh jadi aku tak merelakan sesuatu

Pergghhhh!!! (ayat Zu dormate aku). Hehe. Boleh jadi pantun tak ayat kat atas tu? Haha. Ntah pape je kan aku ni. Tak kesah la pape pun tapi sila amik perhatian dengan apa yang aku coretkan kat atas tu. Oke??? Ok thank you. 

Nie dah nak dekat berbuka tapi aku sempat lagi conteng2 blog aku ni hah. Rini dah penat sangat sebab dekat 5 jam aku dekat UIA Gombak hari ni, memang separuh tenat dah. Cuaca panas sangat & disebabkan ada program time bulan puasa ni, macam tak best sikit sebab takda refreshment ke apa ke. So, masing-masing letih. Nak tahu kenapa aku ke sana? Ermm2, aku pergi memeriahkan program Peer Tutor Briefing. Hehe. Bila sampai kan sana tadi, ada sorang sister and sorang brother yang tunggu kitorang & bawak kami2 yang seramai 35org ni ke SLEU Hall. Both of them bukan Malaysian & aku tak sure diorang dari negara mana. Tak engat. Aku cuma ingat brother yg conduct group aku je. Orang Bangladesh. Hehe. Overall program yang SLEU memang sgt bermanfaat & i've gain something from it.=)

Lepas solat Zuhur kat situ, sister yang jaga kitowang tu bawak kami jenjalan kt area UIA. Adoii,, seyesly rasa macam aku ni bermusafir & rasa macam nak bukak puasa tyme tu jugak. Dengan cuaca yang panas, memang la penat kan. Buktinya, naik je bas, aku terus tertidur. Tapi tak dapat tidur nyenyak pun sebab driver bas tu bawak laju giler & ntah berapa kali dia brek mengejut. Takkuutttt betul! Bila dah sampai Nilai, terus aku jalan laju2 naik tangga, masuk bilik aku & terus serbu katil. Hehe. Hopefully lepas ni SLEU akn buat lagi banyak program & kalau boleh aku nak join=)

Sebelum balik UIA Nilai


Dah2, aku nak pi study pulak. Sekarang ni kena lar kuatkan semangat sket memandangkan semangat aku dah dicuri. Secara jujurnya, aku tak cukup kuat sekarang ni tapi ermm takpela. Aku nak diam jer...

MAKBULKAN DOAKU YA ALLAH

___________1§§¶¶____________​___________
_________1¶¶¶¶¶§¶¶1___________​__________
________¶¶¶¶§§§§§¶¶§__________​__________
_______¶¶§§§§§§§§§¶¶§_________​__________
_______1¶¶§§§§§§§§§¶¶1~Ya Allah…
________¶¶§§§§§§§§§§¶¶¶~~ Ampunilah daku dan sahabatku
_________¶¶§§§§§§§§§§¶1~~dan masukkanlah kami kedalam
__________¶¶§§§§§§§§¶¶§~~rahma​tMu dan Engkau adalah Tuhan
___________¶¶§§§§§§§¶¶¶~yang maha penyayang...
____________¶§§§§§§¶¶~ Ya Allah… Lindunglah sahabat2ku
____________¶§§§§§§¶__________​_______¶1_
_________1¶¶§§§§§§§¶§_________​______§¶¶_
________§¶¶¶§§§§§§§¶¶_________​____¶¶¶¶1_=AMIN......
_______¶¶§§§§§§§§§§§¶¶________​__1¶¶¶¶___
______¶¶§§§§§§§§§§§§§¶1______§​¶¶¶¶¶¶____=AMIN......
_____1¶§§§§§§§§§§§§§§¶§_____¶¶​¶§¶§¶1____
_____¶¶§§§§§§§§§§§§§§§¶¶§1§¶¶§​§§§¶§_____=AMIN......
_____¶¶§§§§§§§§§§§§§§§§§¶¶¶§§§​§¶¶§______
_____¶¶§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§¶​¶¶1_______=AMIN......
_____¶¶§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§¶​¶1________
_____¶¶§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§¶¶¶​__________=AMIN......
_____¶¶§§§§§§§§§§§§§§§§¶¶¶¶¶1_​__________
_____¶¶§§§§§§§§§§§§§§§§§§¶§___​__________=AMIN......
_____¶¶§§§§§§§§§§§§§§§¶1______​__________
_____¶§§§§§§§§§§§§§§§§§¶______​__________=AMIN......
_____¶§§§§§§§§§§§§§§§§§¶¶_____​__________
____1¶§§§§§§§§§§§§§§§§§§¶¶1___​__________=AMIN......
____§¶¶§§§§§§§§§§§§§§§§§§¶¶¶¶1​__________
____1¶§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§¶¶¶​¶¶1_______=AMIN......
_____¶¶§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§​¶¶¶¶¶1____
______¶¶§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§​§§§¶¶¶¶¶1_=AMIN......
_____1¶§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§​§§§§§§¶¶¶1
____¶¶¶¶§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§​§§§§§§§§¶¶
___¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶§¶§§§​§§§§§§§§¶§
_1¶1_____________11111111§§§§§​§§§§§§§§1_
¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦​¦¦¦¦¦¦
¦................AMIN YA ROBAL ALAMIN.................¦

________¶¶¶¶¶¶¶
______¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
_____¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
____¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
__.¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
__.¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶___(¯`♥´¯) ─────────█─█
_¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶____`•.¸.•´-█​███──█──█─█
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶______¶¶¨¨¨¨ █──█──█──█─█
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶_________¶¶¶¨¨¨¨ ████──█──█─█
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶________¶¶¶¶¨¨¨¨ ───███████─█
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶_____¶¶¶¶¶
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶___¶¶¶¶¶¨¨ Yaa ALLAH ..
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¨¨ Sesungguhnya aku lemah
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¨¨ tanpa petunjuk-MU
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¨¨ aku buta tanpa bimbingan-MU
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¨¨¨¨ aku cacat tanpa hidayah-MU
_¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¨¨¨ aku hina tanpa Rahmat-MU
__¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
__¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
__¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
___¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
____¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶​¶
_____¶¶__¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶​¶¶¶
___¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶​¶¶¶¶
○°ºoº° °ºoº° °ºoº° °ºoº° °ºoº° °ºoº° °ºoº°
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯​¯¯¯¯• ‘♥_♥’..
♥q✿r♫m•*¨*•.¸¸❤ LURVE ALLAH ✿♫•*¨*•.¸¸❤
♫•*¨*•.¸¸ﷲ♥.♥ﷲ¸¸.•*¨*•q♫r♫m•*¨​*•.¸¸ﷲ♥.♥ﷲ¸¸.•*¨*•♫♫•*

║║♫═╦╦╦╔╗ Never say, OH ALLAH I have problems;
♫╚╣║║║║╔╣ But always say, OH problems, I've ALLAH! ♥
╚═╩═╩♫╩═╝

Heart Attack Pepagi Buta

Alhamdulillah. Aku masih bernyawa lagi hari ni dan mampu untuk meneruskan ibadah puasa pada tahun ini. Haishh tadi dah separuh nak mati dah sebab terkejut beruk punya pasal. Kawan aku berdiri macam hantu baru bangun tidur dan aku yang bukak pintu terus terjerit & secara automatik termarah dia. sory=.= Jantung aku bagai nak luruh dah tadi. Nie la sebabnya aku taksuka orang buat aku terperanjat sebab aku mungkin boleh mati terkejut memandangkan aku mudah terkejut. Huhh??? Nanti tak pasal2 kena heart attack n disebabkan itu, tak pasal2 akan ada orang kena angkat aku bawak pi hospital. Ohh tidak, jangan buat aku jadi mcm tu sebab nanti tak larat angkat aku memandangkan berat aku dah naek berkilo-kilo dan sekaligus menyebabkan badan aku makin mengembang. Tak percaya??? Buktinya, pakai seluar pun dah tak payah nak pakai belt sekali & baju pun dah kelihatan muat2 dengan aku. Zzzzzz~ Ada aku kesah?? Haha. Ok then, selamat bersahur semua. Lain kali jangan sekali-kali bagi aku terkejut lagi ok! 

Misteri Google Maps

Nak tengok gambar misteri dekat Google Maps????

Sila klik link kat bawah ni dan ikut step2 yg dia tulis tu hah...



Jeng3.. nampak apa hah????

Wordless Wednesday #3


Student CFS IIUM Nilai mesti tengah terseksa sebab takda air sekarang. Oke. Sabar jela wahai rakan-rakanku.