Newly Weds =)

Salam Disember buat semua. Huaaa i really miss my blog walaupun selalu buka tapi jarang update sebab malas. Well, mentang-mentang cuti, mula la malas nak buat segala benda kannn. A few weeks ago, my sister got married. Wahh, saya sangat jeles. Disebabkan saya jeles, saya buat-buat macam orang tak ada perasaan supaya orang lain tak perasan pun kejelesan saya ni. Kwang3. Just Kidding :D 

Saya ada dua orang kakak tapi ini bukanlah perkahwinan kakak yang sulung. It's my 2nd sister's wed. Upppss, terlangkah bendul. Well, dah jodoh dia kan. Hopefully kakak sulung cepat-cepat kahwin supaya adik dia yang yang lain tak terlangkah bendul lagi. *Merujuk kepada the blog owner =p. Haha. Takdanya saya nak langkah bendul. Insya Allah.

First time dalam hidup, saya dapat seorang abang. Actually saya kurang bercakap with my BIL sebab saya kan pemalu ;) Keh3. Bila my BIL ada kat rumah, saya kena la berlagak sopan sikit. I mean tak boleh la nak buas sangat dengan adik-adik. Haha. Kang dia cakap saya ni macam budak sekolah rendah pulak. Pasal tahap kebuasan saya sekarang, hanya family je tahu. Kah3. Tapi saya buas dengan adik saya saja=p. Sekali sekala bagi la budak 19 tahun ni merasa jadi cam kanak-kanak. Tahun depan dia dah 20 tahun. Sobss. Waaaaaaaaaaaaaa.. I can't believe this.

at my BIL's house.

Hey, anyway my family dah bertambah. Dah jadi 8 orang. Huhu. So, kakak, please cepat-cepat bagi cucu dekat mak dan ayah. Tapi lepas awak habis belajar la yer baru boleh ada anak. Keh3. Itu nasihat dari adikmu ini sebab lecturer ISM saya cakap, kesian dekat student perempuan yang kahwin awal & ada anak. Anak tu asyik nak melekat dengan maknya aje. Cena nak fokus belajar kalau camtu kan. Unless the grandparents sudi jaga their grandchildren.

Last words from me to the newly weds, Kak Mi n Abg Mizi... Congratulations! Abg, hope you still remember your promise on my birthday; to take care of my sister. Love her like you love your mom. Ecehh. May both of you have a very wonderful wedded life and may Allah grants you with zuriat yang soleh and solehah. Aminnnn..

2 00 people spread ♥:

~hakuna matata~ said...

ya Allah syyyyyaaaaaa. awaat tak igtkan akuuuu?aku terlupa pasai kenduri rumah anggg. aku mmg pelupa sikit la neyyy. soryyyy mehh. sorryyyy. wuuwuuu

Nurul Syafiqah said...

aku ingat ang cakap akan mai kalo ayah hang bagi. so, aku ingt ayah hang x bagi la. haha

Post a Comment