I've been Tagged

Assalamualaikum wahai ahli bumi. Muehehe. Tetiba je cik Maizatul Akmal kesayangan saya ni tag saya.. Takpe. Demi kawan saya yang tercinta, saya akan menjawab soalan dia yang sangat pelik tu :p


  • You must post these rules. Each person must post 11 things about themselves in their survey.
  •  Answer the question the tagger set for you their post. And create eleven new questions for people you tagged to answer.
  •  You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
  •  Go to their page and tell them you have tagged him/her.
  • No tag back.
  • No stuff in the tagging section about “ you are tagged if you are reading this “. You legitimately (a.k.a really, trust with all honesty) have tagged 11 people.


Nahhh, amek kau. Siap ada rules pulak yer. Oke. 11 things about me right? Hurmm 15 tak boleh ke coz I love 15. Haha. 

1. Nama diberi oleh ibu bapa ialah NURUL SYAFIQAH BINTI RAMLEE yang bermaksud penyayang, belas kasihan. IC number 92**********. Anak ke-3 daripada 5 orang adik beradik. 
2. Seorang yang agresif, ganas dan garang. Ada bran mau kawan dengan saya? Muehehehe
3.Sangat susah menyatakan keinginan dan hasrat yang terbuku dalam hati ini tapi bila saya dah minta tu, saya betul-betul mahukannya. Kalau tak saya akan merajuk, terasa hati, sedih, nangis, geram selama 5 abad. Seriously! Jadi tolong bagi bila saya minta apa-apa ok?? Ok deal!
4. Seorang yang sangat pemurah dengan air mata. Bukan pemurah sebab apa pun. Cuma air mata tu salah satu sumber kekuatan buat diri saya. So, kuat nangis, means saya sangat kuat. LOL:p
5. Sangat suka makan dan sayang sangat pada orang yang memberi saya makan :p
6. Suka subject Mathematics :) Masa sekolah rendah obses dengan Mathematics n English sebab cikgu2 saya awesome! Tapi suka tak bermaksud terer kan :D
7. Tidak pernah masuk tadika, prasekolah, PASTI etc. Sebab tu la saya agak mengong sikit bila orang tanya lagu kanak-kanak ni. *Kesian anak-anak saya nanti, ibu mereka tak tahu lagu2 sedemikian. 
8.Saya tak manja sangat tapi SEBENARNYA MANJA dan suka DIMANJAKAN. Faham tak? Ok kalau tak faham, pergi jauh2.
9. Saya sayang orang-orang yang baik dan ikhlas berkawan dengan saya, yang tak ambil kesempatan, yang terima baik buruk saya, yang tidak tikam saya dari belakang dan bukannya memfitnah serta memburuk-burukkan saya untuk kepuasan diri atau mahu menjatuhkan saya.
10. Sangat suka fikir yang bukan-bukan.
11. Saya suka tengok perempuan yang comel, cantik dan menarik di mata saya. *Maaf, saya bukan lesbian. Cuma kagum dengan ciptaan Allah je.


Fuhh, semput tau nak tulis 11 perkara ni. Now, let's answer the questions from my lovely girl friend.

#  Pukul berapa sekarang ni? dah solat belum?
    Sekarang pukullah tabuh. Eh2, pukul 1.00 am. Belum masuk waktu Subuh so belum solat Subuh untuk keesokan hari lagi :p


# Favourite song apa? boleh aku nyanyi untuk wedding korang.
Rasanya tak da specific favourite song. Tapi kalau nak menyanyi for my wedding, hurmm nanti saya fikir  yep!    

# Nak kawen bila?jemput tau!
 Insya Allah, 2 3 minggu lagi kawen lar :p Jangan risau, anda pasti akan dijemput nanti ;) Kalau nak saya kawen cepat, silalah sponsor :D

# Korang gila ke sewel?
    Saya rasa saya sewel. Gila tu macam dahsyat sangat kot dari sewel. Eh2, betul ke? So, nak kawan ke dengan orang sewel macam saya? Hihi. Saya sewel sikit2, gila-gila tapi tak GILA ok! Paham ke idok??

# Rasanya2 aku ni jahat ke tak? ada rupa yakuza tak?
   Awak tak jahat. Awak sangat baik dan comel. Saya bersyukur sebab dapat kawan macam awak ;) Eh, sebenarnya saya tak tahu yakuza tu apa. Oke, PLIZ! Jangan gelakkan saya yep! Saya baru google je tadi.

# Korang lapar tak?
 Lapar la jugak tapi takda la lapar sangat time ni. Cuma teringin nak makan ice-cream, chocolate, pizza, double cheese burger, buah-buahan yang beraneka jenis, chocolate n cheese cake. Wahh, banyak taw yang saya teringin nak makan sekarang. Awak belanja boleh??? Pliz belanja.. *Buat muka comey*

# Pernah reject orang tak? apa korang cakap?
   Pernah. Saya cakap kat orang tu, "Mak awak cakap dia tak suka saya :O" 

# Kecik-kecik dulu kawan dengan laki ke permpuan?
  Kawan dengan perempuan yang ramai. Dengan lelaki sikit je. Saya ni garang taw, asyik marah je budak2  laki tu hah.Tambah-tambah yang tak paham2 bahasa tu. Kwang3

# Korang suka shopping tak?    
Mestilah suka! Tu pun kalau ada duit. Kalau takda duit, telan air liur jela. Hue3. *Kalau tak nak saya telan air liur je, silalah la belanja saya shopping!

# Ada buah hati tak?
   Ada! Siap ramai lagi. Awak pun buah hati saya. ;)

# Paling menyampah bila...
   Orang tak layan, x amek peduli dan lupakan saya!



Now, proceed with my 11 questions to 11 people:

- Sudi bagi duit kat saya tak kalau awak kaya? :D
- Awak rapat dengan mak ke ayah yang lebih?
- Apa perkara pelik yang awak suka buat?
- Apa maksud nama awak?
- Suka berambut panjang ke pendek? Sebab apa suka?
- Apa jenama favourite perfume awak?
- Antara sakit perut dengan sakit kepala, yang mana paling tidak disukai?
- Berapa orang anak yang awak maw??
- Apa yang awak buat/rasa bila orang fitnah awak?
- Awak kuat cemburu tak?
- Suka silver ke emas?


To these people, you've been tagged!








7 00 people spread ♥:

NighBerkz’S Blogs said...

menarik boh...hekhke
anyway.. nice blog...

http://nighberkz.blogspot.com

Nurul Syafiqah said...

menarik? try la ^.^

NighBerkz’S Blogs said...

hehek Travel memng best menarik.. minggu nie travel ke Sabah lak..hehe Last Trvel Sabah untuk cmpletekn travel 1 Malaysia..hekhke


http://nighberkz.blogspot.com

~Filzati Zulkepli~ said...

alaaa kita nak copy paste soalan dlm blog kita xbleh pun. tak larat nak taip satu2. haha

Nurul Syafiqah said...

@NighBerkz: bestnya. sponsor sket. nk travel jugak.

@Pija: alar soryyy. kita xbg copy. muehehe.

mai said...

http://missmyelife.blogspot.com/2012/01/tagged-2.html..nah!haha

~Filzati Zulkepli~ said...

kedekkkkkkkuikkkkk :P haha

Post a Comment